Walkie talkie gebruiken? Let dan op deze punten

Een walkie talkie is eigenlijk iets wat we allemaal wel kennen. Misschien had je vroeger een speelgoedversie en gebruikte je deze om op korte afstand met je vrienden te communiceren. Door de jaren heen is deze handige gadget eigenlijk nooit verdwenen. Sterker nog; walkie talkies hebben verschillende upgrades gekregen (denk aan toepassing van internet en uitbreiding tot complete sets), waardoor ook bedrijven dit zijn gaan gebruiken om snel te communiceren op grote afstanden. Wil je graag portofoons gaan gebruiken? Dan zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Welke toepassing?

Voordat je met walkie talkies aan de slag gaat, is het goed om eerst duidelijk te krijgen waarvoor je deze gaat gebruiken. Heb je ze binnen je team nodig voor snelle communicatie tijdens een event? Dan is het belangrijk dat het signaal altijd optimaal is. De verschillende stands en andere apparatuur kunnen ruis veroorzaken. Zorg daarom dat je een set portofoons kiest met een groot bereik. Ook is het handig om er in dit geval headsets bij aan te schaffen, zodat je het hele team steeds met elkaar in verbinding staat en er gepraat kan worden zonder de knop steeds in te hoeven drukken. Werk je veel buiten of gebruik je de portofoon tijdens buitenactiviteiten in je vrije tijd? Ga dan op zoek naar waterdichte walkie talkies.

Investeer in een goed merk

Tegenvallende kwaliteit, accu’s die snel leeg gaan, knoppen die blijven haken…. Het zijn allemaal dingen waar je mee te maken kunt krijgen wanneer je voor zeer goedkope portofoons kiest. Dan moet je vaak inleveren op de kwaliteit. Oriënteer je daarom eerst op de walkie talkies die tegenwoordig verkrijgbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Onze tip: kies voor walkie talkies van een gerenommeerd merk, zoals een Kenwood portofoon. Deze bieden walkie talkies aan in verschillende prijsklassen en hebben een bereik van vijf tot zeven kilometer. Ook zeer handig om mee te nemen wanneer je met het gezin op vakantie gaat.

Maak het jezelf gemakkelijk

We haalden het al even aan, maar voor walkie talkies zijn ook accessoires verkrijgbaar die het gebruik een stuk gemakkelijker maken. Zo zijn er niet alleen headsets verkrijgbaar, maar ook draagtasjes, broekriemclips en antennes. Ook al gaat een accu over het algemeen lang mee, het is altijd een goed idee om een extra accu aan te schaffen voor elke portofoon. Zo weet je zeker dat je eenvoudig kunt blijven communiceren tijdens belangrijke werkzaamheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *