Drie adviezen voor bij het kopen van een refurbished iPhone Xr

Omdat een refurbished iPhone Xr een stuk voordeliger is dan een nieuwe iPhone Xs en Sx Max wil je wellicht een refurbished iPhone aanschaffen. Ook al is het voordeliger, toch moet je met een aantal dingen rekening houden bij het kopen van een refurbished iPhone Xr. In dit blog lees je een aantal tips voor wanneer je erover denkt een refurbished iPhone Xr aan te schaffen. Met deze adviezen in gedachten kun je een weloverwogen keuze maken.

Wat is de refurbsihed iPhone Xr?

Ten eerste is het misschien verstandig om goed te weten wat het inhoudt om een refurbished iPhone Xr te kopen. Refurbished betekent dat het product na teruggekomen te zijn geweest bij de fabrikant opnieuw is verkocht aan de consument. Een reden voor het terugsturen naar de fabrikant kan zijn dat een bedrijf telefoons over had of dat de verpakking van de telefoon beschadigd is geraakt bij het vervoeren van de ene naar de andere plek. De telefoons worden dan door de producent gecontroleerd op functioneren en worden dan verkocht voor een prijs die lager is dan de nieuwprijs van hetzelfde toestel.

  1. Bekijk het model iPhone goed

De iPhone Xr is de opvolger van de iPhone 7, iPhone 8 en de iPhone X. De telefoon werd aangekondigd in september 2018. De iPhone Xr is significant groter dan zijn voorgangers. Daar moet je rekening mee houden. Als je liever geen grote telefoon wilt dan is dit niet het model voor jou. Houd rekening met wat deze iPhone vernieuwend maakt en bekijk of dit model de beste keuze is voor jou. Wel wordt dit model met de release van elke nieuwe iPhone goedkoper. Het is nog een prima telefoon waar nog regelmatig updates voor verschijnen.

  1. Bepaal of je een abonnement wilt

Het hebben van een abonnement waarbij een telefoon inbegrepen zit kan voordeliger zijn dan het kopen van een los toestel met daarbij een Sim Only abonnement. Ook refurbished telefoons zijn verkrijgbaar in combinatie met een abonnement voor internet, bellen en sms’en. Kijk voor jezelf of het voordeliger is om een abonnement te nemen bij je refurbished iPhone Xr. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een los toestel koopt, dit toestel ook echt van jou is. Soms is dit bij een abonnement niet het geval. Of is het toestel pas van jou als het abonnement is afgelopen en je het toestel hebt afbetaald.

  1. Lees goed de voorwaarden door

Het is altijd belangrijk om de voorwaarden van het kopen van een telefoon door te lezen, maar dat is zeker zo bij een refurbished iPhone. De definitie van ‘refurbished’ is niet bij elk bedrijf hetzelfde. Bij de ene telefoon kan het dus iets anders betekenen dan bij de andere telefoon. Sommige bedrijven gebruiken ‘gebruikt’ of ‘gerepareerd’ en ‘refurbished’ door elkaar heen. Het kan dus zomaar zo zijn dat je een telefoon koopt die voorheen defect was. Als je hier goed op let en dit goed overweegt bij het kopen van een refurbished¬† iPhone Xr kom je altijd thuis met een fatsoenlijk product.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *