Wanneer kan je het beste een prepaid gebruiken?

Wat is prepaid

Je hebt veel mensen met een abonnement, er zijn ook veel mensen met een prepaid kaart. Dit houdt in dat je vooraf aan elke maand een bepaald bedrag betaald. Wanneer je dan je telefoon gebruikt gaat dit bedrag langzamerhand op. Dus wanneer je veel belt gaat er ook geld van dat bedrag af. Dit geldt ook voor internetten en sms’en. Zo heeft prepaid als voordeel dat je elke maand precies kan bepalen wat je nodig gaat hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op vakantie gaat en je telefoon minder nodig gaat hebben. Dan weetje dat je minder kan betalen per maand. Het kan ook zijn dat je juist meer internet nodig gaat hebben in een maand, wanneer dit het geval is kan je er weer iets meer geld op zitten. Zo heb je niet onnodige kosten per maand.

Als je een prepaid kaart gebruikt betekent dit dat wanneer het bedrag op is, je er dus niet overheen kan gaan. Dit betekent dat je nooit veel betaald per maand. Een nadeel aan een prepaid kan zijn dat wanneer je prepaid op is, je niet meer kan bellen, sms’en en of internetten. Je kan wel gebeld worden. Prepaid sim only betekent dus dat je uit verschillende bundels kan kiezen, daar betaal je voor per maand. En dan kan je dat een maand lang gebruiken totdat je prepaid op is.

Wanneer kan je het beste prepaid gebruiken?

Wanneer je elke maand over je abonnement heen gaat, of juist het gevoel hebt dat je te veel betaald voor wat je daadwerkelijk nodig hebt, is het handig om toch maar een prepaid te gebruiken. Dan betaal je namelijk alleen maar voor wat je nodig hebt, je betaald dus niks te veel.

Elektrische apparaten inleveren voor geld

Elektrische apparaten inleveren voor geld? Jawel, dit is prima mogelijk. Zeker voor smartphones kun je vaak nog best wat geld krijgen en zeker bedrijven – met dus vaak veel materiaal- kunnen prima elektrische apparaten inleveren voor geld. Dit kan ze namelijk best nog wel een leuk bedrag opleveren.

Elektrische apparaten inleveren voor geld
Ach, boven op zolder heb je zeker nog een stuk of vijf mobiele telefoons liggen. Wat moet je er mee? Ze werken wel, maar niemand die ze nog wil hebben en ze liggen je niet in de weg. Maar een keer weggooien, ben je geneigd te denken. Wist je echter dat je nog best wat geld kunt krijgen voor elektrische apparaten en zeker voor mobiele telefoonsElektrische apparaten inleveren voor geld is een betere optie dan ze zomaar weg te gooien. En wil je zelf dat geld niet, weet dan dat er ook stichtingen zijn die elektrische apparaten inzamelen om die in te leveren voor geld.

Zeker de moeite waard
Zeker mobiele telefoons zijn de moeite van het inleveren waard. Je vindt online tal van websites die melden graag je werkende en niet werkende mobiele telefoon te willen hebben, zoals elektrische apparaten inleveren voor geld ook opgaat voor zaken als laptops, monitoren en andere ICT-apparatuur. Online stuit je als je eenmaal zoekt naar websites als bijvoorbeeld gsmloket.nl en techreturns.nl. Zij laten je weten hoe jij je mobiele telefoon bij ze aan kunt bieden en daar geld voor kunt krijgen. Heb jij een nog werkende smartphone, dan kun je daar nog zomaar een paar tientjes voor krijgen. Voor een niet werkende telefoon varieert de prijs nogal maar ook dan krijg je vaak toch nog steeds enkele euro’s voor je oude smartphone. Altijd beter toch dan dat ze boven op zolder liggen te verkleuren.

Bedrag per kilogram
Bedrijven hebben vaak veel elektrische apparaten en stel dat er voor heel het bedrijf nieuwe apparatuur gekocht wordt, dan is elektrische apparaten inleveren voor geld een te overwegen optie. Al met al kun je dan best een heel aardig bedrag tegemoet zien waarmee je bijvoorbeeld iets leuks voor je personeel koopt. Soms wordt een kiloprijs geboden voor oude elektrische apparaten. Til maar eens wat oude laptop tegelijk op. Die wegen best wat en leveren dus ook nog best wat geld op.

Geld wordt besteed aan goede doelen
Elektrische apparaten voor geld kan ook een manier zijn om een goed doel te steunen. Er zijn stichtingen die er alles aan doen om in het bezit te komen van zoveel mogelijk oude elektrische apparaten, die opslaan en uiteindelijk inleveren. Het geld dat ze daarvoor krijgen wordt aan uiteenlopende goede doelen besteed. Vind je het dus zelf niet zo de moeite waard en is elektrische apparaten inleveren voor geld voor jou niet echt een optie, overweeg dan een stichting te steunen. Laat je ook meteen zien dat je een maatschappelijk betrokken ondernemer bent. Overigens wordt de oude elektrische apparatuur hergebruikt of wordt het gerecycled, iets dat ook nog eens goed is voor het milieu.

Bron: Huiskes.com

walkie talkie kopen

Walkie talkie gebruiken? Let dan op deze punten

Een walkie talkie is eigenlijk iets wat we allemaal wel kennen. Misschien had je vroeger een speelgoedversie en gebruikte je deze om op korte afstand met je vrienden te communiceren. Door de jaren heen is deze handige gadget eigenlijk nooit verdwenen. Sterker nog; walkie talkies hebben verschillende upgrades gekregen (denk aan toepassing van internet en uitbreiding tot complete sets), waardoor ook bedrijven dit zijn gaan gebruiken om snel te communiceren op grote afstanden. Wil je graag portofoons gaan gebruiken? Dan zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Welke toepassing?

Voordat je met walkie talkies aan de slag gaat, is het goed om eerst duidelijk te krijgen waarvoor je deze gaat gebruiken. Heb je ze binnen je team nodig voor snelle communicatie tijdens een event? Dan is het belangrijk dat het signaal altijd optimaal is. De verschillende stands en andere apparatuur kunnen ruis veroorzaken. Zorg daarom dat je een set portofoons kiest met een groot bereik. Ook is het handig om er in dit geval headsets bij aan te schaffen, zodat je het hele team steeds met elkaar in verbinding staat en er gepraat kan worden zonder de knop steeds in te hoeven drukken. Werk je veel buiten of gebruik je de portofoon tijdens buitenactiviteiten in je vrije tijd? Ga dan op zoek naar waterdichte walkie talkies.

Investeer in een goed merk

Tegenvallende kwaliteit, accu’s die snel leeg gaan, knoppen die blijven haken…. Het zijn allemaal dingen waar je mee te maken kunt krijgen wanneer je voor zeer goedkope portofoons kiest. Dan moet je vaak inleveren op de kwaliteit. Oriënteer je daarom eerst op de walkie talkies die tegenwoordig verkrijgbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Onze tip: kies voor walkie talkies van een gerenommeerd merk, zoals een Kenwood portofoon. Deze bieden walkie talkies aan in verschillende prijsklassen en hebben een bereik van vijf tot zeven kilometer. Ook zeer handig om mee te nemen wanneer je met het gezin op vakantie gaat.

Maak het jezelf gemakkelijk

We haalden het al even aan, maar voor walkie talkies zijn ook accessoires verkrijgbaar die het gebruik een stuk gemakkelijker maken. Zo zijn er niet alleen headsets verkrijgbaar, maar ook draagtasjes, broekriemclips en antennes. Ook al gaat een accu over het algemeen lang mee, het is altijd een goed idee om een extra accu aan te schaffen voor elke portofoon. Zo weet je zeker dat je eenvoudig kunt blijven communiceren tijdens belangrijke werkzaamheden.

3dprinter

Een Ultimaker voor eigen gebruik aanschaffen

Het is duidelijk dat een 3D printer van Ultimaker vooral op zakelijk gebied als de koploper gezien kan worden. Dit is opvallend want de filosofie van het bedrijf bij de oprichting ging een hele andere richting op. Het was het voornemen om goede oplossingen voor thuisgebruik van de 3D printer te bieden. Dat maakt het ook aantrekkelijk om dit in de huidige tijd nog eens te toetsen. Het is namelijk nog altijd mogelijk om met de modellen van deze fabrikant zelf aan de slag te gaan. Er zijn een aantal punten in dit opzicht die heel aantrekkelijk zijn.

De grote hoeveelheid mogelijkheden
Als er één punt echt bovenuit steekt bij de 3D printers die Ultimaker aanbiedt, dan is het wel de veelzijdigheid. Dit is juist ook de reden waarom ondernemers de printers zo aantrekkelijk vinden. De mogelijkheden om sneller en beter te werken worden flink vergroot wanneer deze modellen worden gebruikt. Voor ontwerpers is het vooral aantrekkelijk om te zien dat met deze printers eigenlijk alles wat bedacht wordt uiteindelijk werkelijkheid kan worden. De printers maken de mogelijkheden zo oneindig veel groter. Precies wat de ontwikkeling dan ook ten goede is gekomen in recente jaren. Dit kan ook gewoon thuis worden gedaan.

Net iets meer eruit halen
3D printen met een Ultimaker betekent ook dat de consument er niet alleen voor staat. Het is juist fijn om te weten dat er een grote gemeenschap bestaat die werkt aan de mogelijkheden. Wanneer er dus een kwestie met betrekking tot het printen moet worden opgelost, dan betekent dit dat er heel veel hulp is in te schakelen. Op die manier kan er uit dit soort printers dus net iets meer worden gehaald. Dit is ook een belangrijke reden gebleken waarom deze modellen nog net iets populairder zijn geworden onder de gebruikers ervan. Zoals ook nieuwkomer er vaker voor kiezen.

 

cursus surfacebook

De voordelen van een cursus office op je Surface Book

Als je een nieuwe Surface Book hebt aangeschaft ben je vast van plan er ook een office pakket op te zetten. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend hoe dit soort programma’s werken. En al ken je wel de beginselen, dan nog weten de meeste gebruikers de helft nog niet eens van alle functionaliteiten die erop zitten. En daarom is het aan te raden een cursus of training over het office pakket te nemen. In zo’n training leer je namelijk ontzettend veel over de programma’s. In dit artikel geven we je alle in’s en out’s over de cursus.  

De basis

Het fijne aan een cursus of training is dat je bij het begin begint. Vaak slaan we de basis over als we onszelf een programma aanleren. Het vervelende hieraan is dat het dan zo in je hoofd zit, dat je de aangeleerde manier er niet meer uitkrijgt. Het duurt weken voordat je jezelf iets eigen maakt en dat doe je dus het liefst meteen goed.

Vele functionaliteiten

Een office programma heeft ontzettend veel mogelijkheden. Toch gebruiken we meestal maar 20% van alles dat kan. In een cursus leren ze je alle mogelijkheden die een programma biedt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om juist een beginnerscursus te doen. Hierbij zal je juist de basis leren. Kies je voor een meer gevorderde cursus, dan zal je ook te maken krijgen met special effects en andere complexe taken.

Het belang van een cursus

Je denkt waarschijnlijk wat heb ik aan zo’n cursus? Toch kan het je heel veel voordelen gaan bieden. Op werk en op universiteiten verwachten ze van je dat je met mooie powerpoints en verslagen komt. Hiervoor moet je wel weten hoe de programma’s werken. Je kunt op  deze manier er net even wat meer uitspringen dan de rest. Ben je benieuwd? Kijk dan eens op http://www.learnit.nl/ of lees verder.

 

laptoptas

De mooiste tassen voor je Surface Book

De Surface Book kost een lieve duit, dus waarschijnlijk wil je deze laptop en tablet in 1 goed beschermen. Koop daarom een goede laptoptas om je Surface Book in stijl te vervoeren, zodat de kans op eventuele schade tot een minimum wordt beperkt.

Wat voor tas is geschikt?

De Surface Book heeft dezelfde afmetingen als ‘normale’ laptops (13,3-inch en 15 inch), dus in principe kun je een normale laptoptas of -hoes met dezelfde afmetingen gebruiken. Aangezien de Surface Book ook getransformeerd kan worden tot een tablet (waarbij je het toetsenbord dus weghaalt), kun je zelfs een tablet-hoes gebruiken. Om verrassingen te voorkomen, kun je het beste de precieze afmetingen van de hoes of tas vergelijken met die van je Surface Book. Tassen en beschermhoezen die speciaal bedoeld zijn voor laptops zijn gemaakt van een lichtgewicht en gewatteerd materiaal dat schokbestendig is, waardoor je Surface Book goed beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

De leukste Surface Book tassen

De meeste laptoptassen van tegenwoordig zien eruit als een normale tas, alleen zit er vaak een speciaal vak in de tas dat extra bescherming biedt voor je laptop. Mocht jouw oog gevallen zijn op een tas zonder speciaal laptopvak, dan is het wel aan te raden om een speciaal hoesje voor de Surface Book erbij te kopen. Deze hoes zal toch die extra bescherming bieden voor je Surface Book. Als je dus op zoek bent naar een mooie tas voor je Surface Book, dan ben je gelukkig ook niet beperkt tot de standaard laptoptas-modellen. Een mooie leren shopper in de kleur van jouw keuze is bijvoorbeeld erg geschikt voor een Surface Book en nog een extra aantal boeken of een papiermap. Verder zijn laptop rugzakken natuurlijk ook erg populair, omdat deze makkelijk te dragen zijn en een Surface Book soms nogal zwaar kan zijn als je hem de hele dag moet dragen.

 

Drie adviezen voor bij het kopen van een refurbished iPhone Xr

Omdat een refurbished iPhone Xr een stuk voordeliger is dan een nieuwe iPhone Xs en Sx Max wil je wellicht een refurbished iPhone aanschaffen. Ook al is het voordeliger, toch moet je met een aantal dingen rekening houden bij het kopen van een refurbished iPhone Xr. In dit blog lees je een aantal tips voor wanneer je erover denkt een refurbished iPhone Xr aan te schaffen. Met deze adviezen in gedachten kun je een weloverwogen keuze maken.

Wat is de refurbsihed iPhone Xr?

Ten eerste is het misschien verstandig om goed te weten wat het inhoudt om een refurbished iPhone Xr te kopen. Refurbished betekent dat het product na teruggekomen te zijn geweest bij de fabrikant opnieuw is verkocht aan de consument. Een reden voor het terugsturen naar de fabrikant kan zijn dat een bedrijf telefoons over had of dat de verpakking van de telefoon beschadigd is geraakt bij het vervoeren van de ene naar de andere plek. De telefoons worden dan door de producent gecontroleerd op functioneren en worden dan verkocht voor een prijs die lager is dan de nieuwprijs van hetzelfde toestel.

  1. Bekijk het model iPhone goed

De iPhone Xr is de opvolger van de iPhone 7, iPhone 8 en de iPhone X. De telefoon werd aangekondigd in september 2018. De iPhone Xr is significant groter dan zijn voorgangers. Daar moet je rekening mee houden. Als je liever geen grote telefoon wilt dan is dit niet het model voor jou. Houd rekening met wat deze iPhone vernieuwend maakt en bekijk of dit model de beste keuze is voor jou. Wel wordt dit model met de release van elke nieuwe iPhone goedkoper. Het is nog een prima telefoon waar nog regelmatig updates voor verschijnen.

  1. Bepaal of je een abonnement wilt

Het hebben van een abonnement waarbij een telefoon inbegrepen zit kan voordeliger zijn dan het kopen van een los toestel met daarbij een Sim Only abonnement. Ook refurbished telefoons zijn verkrijgbaar in combinatie met een abonnement voor internet, bellen en sms’en. Kijk voor jezelf of het voordeliger is om een abonnement te nemen bij je refurbished iPhone Xr. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een los toestel koopt, dit toestel ook echt van jou is. Soms is dit bij een abonnement niet het geval. Of is het toestel pas van jou als het abonnement is afgelopen en je het toestel hebt afbetaald.

  1. Lees goed de voorwaarden door

Het is altijd belangrijk om de voorwaarden van het kopen van een telefoon door te lezen, maar dat is zeker zo bij een refurbished iPhone. De definitie van ‘refurbished’ is niet bij elk bedrijf hetzelfde. Bij de ene telefoon kan het dus iets anders betekenen dan bij de andere telefoon. Sommige bedrijven gebruiken ‘gebruikt’ of ‘gerepareerd’ en ‘refurbished’ door elkaar heen. Het kan dus zomaar zo zijn dat je een telefoon koopt die voorheen defect was. Als je hier goed op let en dit goed overweegt bij het kopen van een refurbished  iPhone Xr kom je altijd thuis met een fatsoenlijk product.